Cum alegi un electrician?

Nu oricine, cu o surubelnita sau trusa de scule poate fi numit electrician.

In cele mai dese cazuri, ziua de munca a unui electrician incepe cu citirea planurilor. Acestea sunt diagrame tehnice care prezinta locatiile in care se afla centrele de sarcina, tablourile electrice si alte componente electrice conexe.

Munca unui electrician poate presupune si conectarea tuturor tipurilor de cabluri si intrerupatoare, tablourilor electrice,circuite si utilizarea de instrumente ca: ampermetre, ohmmetre, voltmetre, osciloscoape, dar si a altor echipamente utilizate in testarea electrica.

Electricienii sunt specialistii care asigura prezenta de energie electrica in case, fabrici, intreprinderi  sau in orice alta locatie. Un electrician stie ce presupune  instalarea si intretinerea de cabluri, sigurante, precum si alte mecanisme care asigura fluxurile de energie electrica, in conditii de siguranta.

Evaluarea periodica a echipamentelor electrice si a sistemelor electrice reprezinta o alta sarcina a unui electrician. De cele mai multe ori, instalarea unor sisteme electrice nu reprezinta obiectivul finalul muncii. Evaluarea periodica si remedierea eventualelor probleme care pot sa apara dupa un anumit timp revine, de asemenea, electricienilor.

Un electrician care lucreaza la un proiect rezidential efectueaza o mare varietate de sarcini, de la conectarea complete a unei case, la instalarea articolelor de uz casnic electrice si pana la constructii si lucrari de instalare.

Electricianul trebuie sa  fie atent la detalii, sa aiba recomandari bune, adica o experienta bogata care sa il recomande pentru o astfel de munca.

Din punct de vedere profesional, electricianul trebuie sa stie cum sa citeasca planuri, sa realizeze si sa conecteze diverse instalatii,  dar si sa testeze si sa intretina dispozitivele electrice.

Dar mai ales, electricianul trebuie sa fie familiarizat cu reglementarile si codurile electrice locale, sa aiba o intelegere corecta a sistemelor electrice si dexteritate.

In SC INFOWATT SRL gasesti electricieni autorizati ANRE pentru Tarif II A + II B+ III A.

Experienta in instalatii electrice casnice, dar si in instalatii fotovoltaice de autoconsum si/sau cu conectare la retea.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *