Ghid de finanţare pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice

CÂTE 100.000 EURO PENTRU PANOURI SOLARE ȘI CHARGERE DE MAȘINI ELECTRICE​

Cu acest post vă facem cunoscut acest ghid ce include informaţii referitoare la condiţiile de finanţare, procedurile de înscriere, evaluare şi selecţie a proiectelor şi informaţii generale privind implementarea și monitorizarea acestora.

Pentru ca cererea dumneavoastră de finanţare nerambursabilă să aibă şanse mai mari şi să fie selectată, vă recomandăm ca înainte de a începe completarea acesteia să vă asiguraţi că aţi citit toate informaţiile prezentate în acest Ghid şi că aţi înţeles toate aspectele legate de modalitatea de finanţare a proiectelor de investiţii prin programul de finanțare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii și a operatorilor economici din domeniul HoReCa.

Puteți descărca ghidul AICI

PROGRAMUL ELECTRIC-UP PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL: 100.000 EURO PENTRU HORECA, CU AVANS 30%​

Condiții de eligibilitate pentru firme în programul ElectricUp

Vor fi 2 categorii principale de beneficiari ai finanțării ElectricUp:

  • Microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM) din aproape toate domeniile, cu excepția celor prevăzute în anexa 1 la Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (vor fi excluse firmele din agricultură, producție de tutun, de vin, de băuturi spirtoase etc.).
  • Persoane juridice române din sectorul HoReCa (activitate principală sau secundară) – codurile CAEN: 5510 – Hoteluri și alte facilități de cazare similare, 5520 – Facilități de cazare pentru vacanțe și perioadă de scurtă durată, 5530 – Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere, 5590 – Alte servicii de cazare, 5610 – Restaurante și alte activități de servicii de alimentație, 5621 – Activități de alimentație (catering) pentru evenimente, 5629 – Alte activități de alimentație, 5630 – Baruri și alte activități de servire a băuturilor, n.c.a., 9329 – Alte activități recreative și distractive n.c.a.

Ce vor putea face IMM-urile HoReCa?

  •     instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național,
  •     instalarea staţiilor de reîncărcare de 22 KW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

Avantajele montării panourilor solare sunt evidente, pentru economii la factura de curent. De asemenea, pensiunile care vor avea stații de încărcare a mașinilor electrice vor intra în atenția turiștilor care dețin astfel de vehicule.

Industria HORECA a primit un impuls extrem de necesar în această perioadă

Lovită puternic de restricţiile impuse de pandemia de coronavirus, industria HoReCa din ţara noastră a primit o gură de oxigen atât de necesară din partea Guvernului. Începând de la 1 septembrie, s-au redeschis restaurantele şi cafenelele în România.

Acest ghid de finanțare nerambursabilă ar putea da o speranță de revenire a afacerilor din industria hoteliera, restaurante, baruri, cafenele, cofetarii, etc

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *