Mai multi producatori de energie fotovoltaica dau in judecata Romania

Mai multi producatori de energie fotovoltaica dau in judecata Romania, fiind nemultumiti de faptul ca statul a micsorat numarul de certificate verzi promise, urmand ca recuperarea acestora sa fie amanata pentru urmatorii ani.

Producatorii de energie sunt din Austria, Germania, Olanda, Romania si Cipru. Acestia au depus o cerere arbitrala impotriva Guvernului Romaniei la Centrul International de solutionare a litigiilor in materie de investitii (ICSID), din Washington.

energie solara fotovoltaica romania
Producatorii de energie fotovoltaica nemultumiti cu Romania

Potrivit Business Review, acestia sustin ca ar fi inregistrat pierderi in investitii din cauza deciziei de a reduce schema de subventionare in domeniul energiei regenerabile.

“Cererea de instituire a procedurilor de arbitraj” impotriva Ministerului Energiei din Romania a fost inregistrata oficial la ICSID, marti, 12 iunie 2018.

Acestea sunt companiile care dau in judecata tara noastra: LSG Building Solutions GmbH (Austria), Pressburg UK GmbH (Germania), Green Source Consulting GmbH (Austria), Solluce Romania 1 BV (Olanda), Risen Energy Solar Project GmbH (Cipru), Core Value Investments GmbH & Co KG Gamma (Germania), Core Value Capital GmbH (Austria), SC LJG Green Source Energy Beta SRL (Romania), Anina Pro Invest Ltd (Cipru) si Giust Ltd (Cipru) .

sursa: http://www.ziare.com/mediu/energie-regenerabila/mai-multi-producatori-de-energie-fotovoltaica-dau-in-judecata-romania-1517543

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *